fractalposter logo.
English language.
English.

Fractalposter

Kies een van de voorbeelden of creeër je eigen fractal kunst met het programma Fractalposter.

the full Mandelbrot set. Benoit Mandelbrot was een wiskundige die veel onderzoek heeft gedaan naar wiskundige recursieve structuren. Tijdens dat onderzoek vond hij de Mandelbrot verzameling. (zoals in deze afbeelding te zien) in 1980. (Voor meer informatie over Benoit Mandelbrot, kun je deze Wikipedia pagina lezen.)
Op deze pagina vind je 6 fractalen. Ieder van hen is de laatst toegevoegde fractal in zijn eigen galerie. Door te klikken op een fractal ga je direct naar zijn eigen pagina. Op die pagina vind je dan een verkleinde versie van die fractal zelf en 5 details op dezelfde pixelgrootte als die volledige fractal zal zijn als je die koopt.
Fractal kunst poster nr. 000016.
Buitenaards geluid.
Poster nr. 000016. Toegevoegd op 15 januari 2020. Grootte van deze fractal poster is 200.0 x 100.0 cm.
Fractal kunst poster nr. 000017.
Zwarte ruis.
Poster nr. 000017. Toegevoegd op 15 januari 2020. Grootte van deze fractal poster is 200.0 x 100.0 cm.
Fractal kunst poster nr. 000025.
chaos.
Poster nr. 000025. Toegevoegd op 28 november 2021. Grootte van deze fractal poster is 200.0 x 100.0 cm.
Fractal kunst poster nr. 000022.
Ik heb vleugels gekregen.
Poster nr. 000022. Toegevoegd op 21 januari 2020. Grootte van deze fractal poster is 500.0 x 40.0 cm.
Fractal kunst poster nr. 000023.
Verre kusten.
Poster nr. 000023. Toegevoegd op 21 januari 2020. Grootte van deze fractal poster is 167.0 x 120.0 cm.
Fractal kunst poster nr. 000018.
Het geheel.
Poster nr. 000018. Toegevoegd op 15 januari 2020. Grootte van deze fractal poster is 200.0 x 100.0 cm.
Expositie van fractal kunst in het Stadskantoor van Breda Klik op deze foto om de foto's van de expo in Breda te zien.


Er was een expositie van fractal kunst, afgedrukt in diverse maten en op verschillende materialen in het stadskantoor van Breda. Klik hier om die expositie te bekijken.

Je kunt elk van de fractal posters op deze site bestellen voor slechts €15,-- door een email te sturen naar info@fractalposter.nl waarin je het nummer van de fractal vermeld zoals hij links onderin de hoek van die fractal staat. De echte grote fractal zal dan speciaal voor jou volledig uitgerekend gaan worden en naar je email adres toegestuurd worden via Wetransfer. Voor de volledige procedure om een kunstwerk te bestellen klik je hier.

Klik op deze schermafbeelding om dit Windows programma te downloaden. Klik op deze schermafbeelding om dit Windows programma te downloaden.

Het is natuurlijk het leukste om zelf je eigen unieke fractal kunstwerk samen te stellen. Het programma fractalposter (alleen voor Windows) stelt je in staat om op je eigen computer ver in te zoomen op elk onderdeel van de Mandelbrot verzameling. En vooral de mogelijkheden om met kleuren te spelen in het programma zijn ongeëvenaard. Met het programma dat je hier kunt downloaden kun je zoveel fractalen (max. 3000 x 3000 pixels) maken als je maar wilt, vrij van enige rechten. Als je grotere fractalen laat uitrekenen, dan zal deze versie van Fractalposter niet de gehele fractal berekenen, maar alleen blokken uit die fractal. Voldoende om een goede indruk te krijgen van hoe die fractal er uit zou gaan zien.

En als je dan een echte grote poster aan je muur wilt kunnen hangen kost je dat slechts €20,-- voor het digitale bestand (van maximaal 2 vierkante meter bij 300DPI). Je stuurt een email naar info@fractalposter.nl, met het jpg voorbeeld zoals Fractalposter die gemaakt heeft als bijlage. Die poster wordt dan speciaal voor jou volledig uitgerekend en naar je opgestuurd via Wetransfer als een groot png bestand. Dat is dan een verliesloze comprimering van het originele bmp bestand zoals Fractalposter het berekend heeft. Dan kun je dat bestand lokaal laten afdrukken in een goede printshop. Het resultaat: Een unieke fractal voor aan je muur. Hij blijft echt uniek want diezelfde fractal zal nooit precies hetzelfde verkocht gaan worden aan iemand anders. Het is immers voor en door jou gemaakte kunst.

Het programma zelf is een enkel uitvoerbaar bestand dat je als fractalposter.zip binnenkrijgt. Je moet het eerst opslaan op je eigen computer en vervolgens uitpakken in een map waarin het programma ook zelf zijn gegevens mag gaan opslaan. Uitpakken doe je door met je rechtermuisknop op het gedownloade 'fractalposter.zip' te klikken (of dubbelklikken, afhankelijk van de instellingen van Windows) om het menu te openen. In dat menu kies je 'Alles uitpakken...'. Daarmee open je de 'Wizard Bestanden uitpakken'. Klik dan op 'Volgende'. In dat volgende venster geef je de folder op waarin je het programma wilt hebben. Ergens in 'Mijn Documenten' is wel een goede keus want het programma zal alle mooie afbeeldingen die je er mee zal maken ook in een submap van die map plaatsen. Klik dan weer op 'Volgende...' en dan op 'Voltooien.'
Bij het eerste gebruik zal het programma vier mappen in zijn eigen map maken. Die mappen zullen door het programma gebruikt worden om alles in op te slaan wat door fractalposter.exe gemaakt wordt. Als je het programma weer wilt verwijderen is het voldoende om het programma zelf en die 4 mappen te verwijderen. Zo zal er niets van op je computer achterblijven. Je kunt het programma ook vanaf een USB stick gebruiken. Op die manier verander je niets op de computer die je gebruikt en kun je het programma overal gebruiken.
Hans van der Hoeven
Liesbospark 28
4813HV Breda
Nederland
info@fractalposter.nl
Koop een fractal.Klik naar begin.Ga naar de start pagina.Klik naar boven. Bestel een poster.